Българската приказка. Истории за най - малките. Първа част - Мартин Малчев

Българската приказка. Истории за най - малките. Първа част
Автор: Мартин Малчев
Обем: 32 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Кралица Маб"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-12-17
Нашата цена: 7.28 лв
 

Поредицата от детски книжки БЪЛГАРСКАТА ПРИКАЗКА преразказва с прости думи най-важните СЪБИТИЯ от средновековната Българска история, като се базира сто процента върху историческите извори, доказаните от историческата наука факти и хипотезите на водещи български и западни историци.
В приказките децата ще се срещнат с рицари, герои, царе, принцове, принцеси, внушителни замъци, далечни страни, различни народи и други фантастични елементи, които са толкова интересни за малчуганите. И нещо повече: когато детето ви пита дали описаните герои наистина са живели и дали подвизите им са действителни - вие спокойно ще можете да му отговорите с „ДА!", запалвайки в него интерес към историята и произхода на българите.
Родителите също ще могат да се позабавляват с поредицата, защото за тях, в специална рубрика във всяка книжка, са публикувани ЛЮБОПИТНИ и малко известни факти от българската история.
Произходът на човека в голяма степен определя характера му, живота му и особено самочувствието му. Като част от голямото европейско семейство, ние българите трябва да имаме самочувствието, което е необходимо на всеки интелигентен човек, за да работи, да живее и да се развива СВОБОДНО и необременено. В този смисъл хилядолетната българска история може да спомогне за изграждането на добро самочувствие и вяра в собствените СПОСОБНОСТИ у децата ни. Гордеейки се с произхода си, българчетата ще могат да вървят с гордо вдигната глава сред останалите хора по света. БЪЛГАРСКАТА ПРИКАЗКА няма да даде на детето ви историческото познание, което то ще придобие в училище, но ще запали в него интерес към това познание, и в същото време ще го забавлява с историите за великите български царе.
Авторът