Загадъчната аура на Русия - Ернст Мулдашев

Загадъчната аура на Русия
Автор: Ернст Мулдашев
Обем: 218 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-01-19
Нашата цена: 10.92 лв
 

"Възраждането на Русия е възраждане за целия свят. Гибелта на Русия е гибел за целия свят."
Елена Рьорих

След като има Северен и Южен полюс, защо цивилизацията е разделена между духовния Изток и рационалния Запад – тези човешки полюси в спиралата на времето? Ако те се обединят, какво ще последва – космически взрив или хармонията на Златния век? Или те са само небесен знак, отражение от т.нар. вселенско разпятие, за което се споменава в ред древни апокрифи и което може би е закодирано в душите ни, без самите ние да го осъзнаваме.

Казват, че посоките в света са четири. Колко обаче са във Вселената – пита Ернст Мулдашев, офталмологът от Уфа, който прави чудеса в медицината, но признава, че духовните му наставници са Елена Блаватска и Николай Рьорих. Има ли многонационалната Русия, разположена между Европа и Азия, по-специална роля в днешния свят? Това ли е скритият смисъл в цитата на Елена Рьорих? Ако ви звучи прекалено месиански, защо тогава хималайските йоги, докато медитират в манастирите на Тибет, виждат в паралелните измерения, че над Русия сияе розова аура?

В новата си книга Ернст Мулдашев представя на читателите едно екзотично и необичайно четиво, в което се преплитат съвременни социално-политически модели, културно-исторически традиции и древни езотерични послания. Над всички тях обаче се извисява любовта – може би най-светлото човешко състояние.
Руският офталмолог твърди, че зад кулисите на днешния световен ред се извършва бавна, но радикална промяна. Западният свят, който се основава на "хегемонията на долара" и на Дарвиновата хипотеза, че човекът е произлязъл от маймуната, губи лидерската си позиция за сметка на Изтока, който е по-духовен, по-чист и мъдър и именно затова не би могъл да приеме въпросната хипотеза. Според автора днес човечеството е пред прага на нова епоха, която може би ще обедини най-доброто от западния и източния модел в развитието на цивилизацията. В този смисъл човечеството е изправено пред уникален шанс, в който ролята на Русия ще е от съществено значение.