Съдов достъп. Перитонеална диализа - Здравко Краев

Съдов достъп. Перитонеална диализа
Автор: Здравко Краев
Обем: 196 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Парадигма"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2009-02-09
Нашата цена: 27.30 лв
 

Въвеждането на перитонеалната диализа позволи на много болни да изберат метод на лечение без зависимост от апаратура и да се подобри качеството им на живот. Осъществяването на трайният съдов достъп в последните години се обособява в клон на съдовата хирургия - шънтова хирургия, която изисква много знания, голям опит, както и безкрайно търпение.
В настоящият труд е отразен над 25-годишния опит на автора, като е направена оценка на въведените нови и актуализация на съществуващите методи за конструиране на временен и траен СД. Обобщени са резултатите от над 3500 операции извършени от автора.
Изяснени са показанията и противопоказанията, техниките за създаване на различните видове СД, усложненията и начините за тяхното предотвратяване и лечение.
Описани са предимствата и недостатъците на перитонеалната диализа и нейните хирургически усложнения. Изложението е съобразено с най-съвременните достижения на медицинската наука и практика, за което свидетелства големият брой литературни източници.
Книгата е единствена по тематика у нас и е предназначена както за хирурзи, така и за по-широк кръг медицински специалисти-нефролози, общо практикуващи лекари и други.