Приключение ООД. Стратегии за превръщане на идеите в успешен бизнес - Дарил Бърнстайн

Приключение ООД. Стратегии за превръщане на идеите в успешен бизнес
Автор: Дарил Бърнстайн
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-02-10
Нашата цена: 5.16 лв
 

Човек може едновременно да се наслаждава на всяка минута от живота си и да прави пари. Тайната е КАКВО ПРАВИШ и КАК ГО ПРАВИШ. Това е чарът на предприемачеството: използваш силните си страни, за да печелиш пари.

"Приключение ООД" е книга за авантюриста – в бизнеса и в живота. Разликата й с традиционната бизнес литература проличава още от първото изречение: "Стартирането на собствен бизнес е модерният вариант на експедиция в джунглата в търсене на изгубено съкровище." Открил закономерността, че великите предприемачи и великите пътешественици използват едни и същи похвати, за да реализират своите мисии, Дарил Бърнстайн доказва как тези печеливши стратегии могат да доведат до успеха на всеки един бизнес. Той формулира целта си така: "Надявам се да бъда ваш водач – да ви помогна да избегнете капаните по пътя и да се възползвате от опита на онези, които са вървели по същия път преди вас."
Следвайки тази цел, той подрежда главите в книгата си като карта. Така авантюристът, впуснал се в джунглата на бизнеса, може да я използва за ориентация – независимо дали възнамерява да основе собствена фирма, или вече я е основал, но иска да я направи по-печеливша. Дарил Бърнстайн умело съчетава съвети за психологическата подготовка за начинанието с реални житейски примери и чувство за хумор, за да преведе читателя през отделните етапи на Приключение ООД – придобиване на подходящата нагласа и качествата на успелия предприемач, проучване на терена и снабдяване с необходимата екипировка, преценяване на риска и преодоляване на препятствия, взаимоотношения с конкуренцията и изграждане на екип... И всичко това придружено с изкачване на непристъпни планини, строене на мостове, водене на битки и увлекателни истории от опита на най-прочутите велики откриватели.
А за постигане на още по-силна мотивация, всяка глава завършва с извод, който начинаещият пътешественик в бизнеса може да препрочита отново и отново, за да го води по пътя към търсеното "съкровище".

Дарил Бърнстайн е наречен от Световния икономически форум "Глобален лидер на бъдещето", един от малцината, които "вече са постигнали забележителни резултати като водачи и моделират света на новото хилядолетие." Той е успял предприемач, лектор и бизнес консултант.