Милко Борисов за себе си и другите за него (1921 – 1998). Извори за физическите науки в България през втората половина на ХХ в. - Съст. Лозан Спасов, Ганка Камишева

Милко Борисов за себе си и другите за него (1921 – 1998). Извори за физическите науки в България през втората половина на ХХ в.
Автор: Съст. Лозан Спасов, Ганка Камишева
Обем: 262 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-02-16
Нашата цена: 7.20 лв
 

Акад. Милко Борисов (1921 – 1998) е виден български физик, професор по физика на твърдото тяло, влиятелен член на Българската академия на науките, който полага основите на акустоелектрониката в България и обучава няколко поколения изследователи. Систематизираните научни резултати и спомените му за развитието на физическите науки у нас са подкрепени с извори, съдържащи оценките на акад. Георги Наджаков, акад. Христо Янков Христов, чл.-кор. Йордан Касабов и проф. Параскева Симова за половинвековната му научна дейност. Успешно са съчетани увлекателният разказ, историческото описание и библиографията за развитието на физическите науки в България. Показалецът на личните имена, споменати в книгата, допълва биографичните данни за физиците, работили с акад. Милко Борисов през втората половина на ХХ в.