Шлифоващият диаманти. Буда за управлението на вашия бизнес и на вашия личен живот - Геше Майкъл Роуч

Шлифоващият диаманти. Буда за управлението на вашия бизнес и на вашия личен живот
Автор: Геше Майкъл Роуч
Обем: 350 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жануа 98"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-02-19
Нашата цена: 10.92 лв
 

„Кръстоска между моралните принципи, проповядвани от Далай Лама, и „Седемте навика на високоефективните хора" на Стивън Кови, „Шлифоващият диаманти" ще ви покаже как да превърнете в градинска алея своя път към банката."
- Amazon.com: Редакционни рецензии

„Тук ще намерите мъдри съвети и препоръки за нравствен и успешен начин да организирате своите делници в света на бизнеса, основани на принципите на тибетския будизъм."
- Духовност и здраве

В традицията на спечелилата огромна читателска аудитория „Да събудим Буда у себе си" изтъкнатият американски преподавател по тибетски будизъм споделя доказано печеливши стратегии за успех в бизнеса и в личния живот.

В неповторимо съчетание от древна и съвременна мъдрост, взаимствана от тибетския будизъм, „Шлифоващият диаманти" предлага на читателите мощни стратегии за постигане на личен и професионален успех, разисквани в три пласта. Първият от тях включва откъси от превода на „Диамантената сутра" - древен текст, представен във вид на разговори между Буда и неговия предан ученик Субхути.

Вторият пласт представлява цитати на някои от най-добрите коментари върху тибетската будистка традиция. И третият пласт, съдържащ основния текст, излага учението и бизнес стратегиите на Геше Майкъл Роуч. Той предлага ново вникване в древната мъдрост чрез примери от собствения си опит като един от основателите на диамантената корпорация
„Андин Интернешънъл", започнала съществуването си със заем от 50 000 долара и достигнала годишно ниво на продажби над 100 000 000 долара. Лекият, достъпен стил и дълбокото духовно разбиране на Майкъл Роуч превръщат „Шлифоващият диаманти" в безценен източник на неподвластна на времето мъдрост за всички запознати и незапознати с тибетския будизъм.