Древните мистерии и франкмасонството - Менли П. Хол, Албърт Маккей

Древните мистерии и франкмасонството
Автор: Менли П. Хол, Албърт Маккей
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Мириам"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-02-25
Нашата цена: 11.95 лв
 

Идеята на настоящата книга, втората от библиотечна поредица Ars Quatuor Coronatorum, е да разкаже за Древните мистерии – онези тайни школи, които имат забележителна роля в извисяването на градежа на човешката култура. Цялото съвършенство на цивилизацията, целият напредък на философията, науката и изкуството сред древните се дължи на тези институции, които под воала на тайнствеността се опитват да опишат най-върховните истини на религията, морала и добродетелта, както и да ги отпечатат в сърцата на своите последователи... Тяхната главна цел е да преподават учението за Единия Бог, възкръсването на човека за вечен живот, възвишеността и достойнството на човешката душа, за да поведат хората натам, откъдето те да видят отблясъците на Божествеността в красотата, величието и блясъка на Вселената.

В книгата са представени изследванията на трима от най-известните автори в света, описали същността, историята и развитието на Древните мистерии, както и тяхната връзка с древното Братство на Свободните зидари и съвременното франкмасонство.

Поредицата Ars Quatuor Coronatorum е предназначена да представи на българския читател както преводи на произведенията на най-известните в света автори на масонска литература, така и съставителски проекти.