Астрологическо лечение. История и практика на астромедицината - Рейнолд Ебертин

Астрологическо лечение. История и практика на астромедицината
Автор: Рейнолд Ебертин
Обем: 436 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-02-27
Нашата цена: 14.56 лв
 

Рейнолд Ебертин е последовател на Алфред Вите - водещият немски астролог, основател на Хамбурската школа по астрология. След смъртта на Вите през 1941 година, Рейнолд Ебертин доразвива и прилага нашироко в практиЬата си неговите разностранни изследвания върху срединните точки и деветдесет градусовата скала на четвъртата хармоника, залегнали в основата на науката космобиология. Ебертин неуморно поощрява медицинското приложение на астрологията - като средство за диагностика, превенция и удачен избор на време за насрочване на операции.
Първата книга на Рейнолд Ебертин - „Комбинацията на звездните влияния", е издадена през 1940 година и е неколкократно допълвана и преиздавана.
Поради многогодишните му изследвания върху връзката между анатомичните съответствия и зодиакалните градуси, и заради обоснованото използване на полупунктовете, Ебертин е смятан за основателя на съвременната космобиология.
Астрологичната традиция съпътства цялото семейство на Ебертин - първа е майка му Елизбет, а понастоящем продължава в лицето на неговия син - Балдур Ебертин.
Рейнолд умира през 1988 година.

„Последната значима творба на Рейнолд Ебертин - „Астрологическо лечение", е наистина една изключителна документална разработка, съчетаваща мъдростта на отминалите столетия и пространния изследователски материал на автора, които можем да използваме в борбата за надмогване на болестите в днешното комплицирано общество.
Тази книга би трябвало да стои на лавицата на всеки астролог, който е искрено заинтересован от практикуването на лечителски изкуства."

Елеонора Кимъл