Мечът на Атила - Майкъл Къртис Форд

Мечът на Атила
Автор: Майкъл Къртис Форд
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-03-06
Нашата цена: 16.38 лв
 

Исторически бестселър за последните години на Римската империя

Майкъл Къртис Форд е с научна степен по икономика и лингвистика, но неговата голяма страст е историята на древна Гърция и Рим. И петте му романа са исторически бестселъри, прочетени от милиони по света. Преди да се посвети на писането той работи като общ работник, музикант, консултант, банкер, учител по латински език и преводач.

Невероятен спектакъл за мъжество, триумф и поражения, любов и омраза, пресъздаден в първокласен исторически роман.
Киркус Ривю

Каква причина може да вдигне на крак толкова много народи? Каква омраза ги подтикна да вдигнат оръжие едни срещу други? Това доказва, че човеците живеят за кралете си, защото един безумен порив на едно-единствено съзнание поражда изтреблението на цели народи, а една прищявка на един-единствен горд владетел стига да погуби за миг това, което природата е творила векове наред.
Йорданес

Легендата разказва, че някакъв пастир случайно намерил на полето меч и го занесъл на Атила. Той се зарадвал на подаръка и помислил, че е посочен за владетел на целия свят, а чрез меча на Марс му е осигурено превъзходство във всяка война.

Двама велики мъже и две цивилизации в жесток конфликт през последните години на Рим.

451 г. Паметната битка при Шалон. Решава се бъдещото развитие на Европа и света пред следващото хилядолетие и половина. Хуни срещу римляни, хунският вожд Атила срещу римския пълководец Флавий Еций.
Автентична атмосфера, сетивни усещания за мирис, вкус, светлина, допир, болка или страх провокират у читателя реално участие в баталните сцени, бита и ежедневието на древните герои.

Историята е запазила за нас изхода от битката при Шалон през лятото на 451 г., но читателят на "Мечът на Атила" не може да остави книгата докато не съпреживее всяко колебание, изпитание на силата, духа и храбростта, докато не извърви опасния път към трудните решения, които двамата войни трябва да вземат, и жертвите, които трябва да направят, защото в ръцете им са животът и бъдещето на милиони хора. Наред с историческите факти Майкъл Форд поднася и изненади, разкрива събитията мащабно и кинематографично, не спестява нищо от жестокостта на хуните и римляните и е откровен до безпощаден натурализъм.
В този роман читателят е "очевидец" на последните години от историята на Римската империя.