Суперкласата - Дейвид Роткопф

Суперкласата
Автор: Дейвид Роткопф
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-03-06
Нашата цена: 12.14 лв
 

Те са само шест хиляди на планета с шест милиарда души!

Проникване в мрежата на деловия, правителствения, военния и културния елит, които предефинират понятието за власт в съвременната глобална ера.

Всеки от тях е един на един милион. Те са шест хиляди на планета с шест милиарда души. Управляват правителства, най-големите корпорации, международните финансови крепости, медиите, световните религии и от сянката, в която се намират – най-опасните престъпни и терористични организации. Те са световната суперкласа, те чертаят историята на нашето време.
Днешната суперкласа е достигнала безпрецедентни нива на богатство и власт. Тя се глобализира най-бързо от всички останали групи. Но дали нямат повече общо помежду си, отколкото със собствените си сънародници? Те контролират глобализацията. Но дали влиянието им не подхранва икономическото и социалното неравенство, което разделя света? Какво става на срещите при закрити врати в Давос или на борда на корпоративните самолети на 15 хиляди метра височина? Конспирация или сътрудничество? Сключване на сделки или капризи от скука? Какво е за общественото мнение, ръководещо съдбите ни, възходът на Азия и Латинска Америка? Кой определя правилата на групата хора, която действа отвъд националните законодателства?