Ел/Elle - Дъглас Гловър

Ел/Elle
Автор: Дъглас Гловър
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-03-09
Нашата цена: 7.74 лв
 

Провокативен, изтънчен и секси роман.

Младата аристократка Ел е отегчена от живота си в провинциална Франция и е жадна за приключения. Затова решава да се включи в третата експедиция по колонизирането на Новия свят, водена от нейния чичо. Но една необмислена любовна авантюра на борда на кораба става причина чичо й да заточи нея, любовника й Ричард и дойката й Бастиен на пуст остров, наречен Островът на демоните. Преминавайки през различни изпитания, Ел оцелява, намирайки опора в любовта, страстта и магията, които среща сред местното население...

„Ел” е роман на противоположностите – едновременно исторически и провокативно модерен, поетично-лиричен и безсрамно вулгарен, невероятно смешен и съкрушително тъжен. Авторът описва по оригинален и незабравим начин последиците от сблъсъка на два свята, които въпреки всичките си различия, имат една основна прилика – и двата са човешки. Дъглас Гловър обожава човешкото във всичките му форми и подробно, изключително откровено описва проявите му от единия до другия край на спектъра. Авторът сравнява колонизирането със сексуално проникване; сблъсъка на двата свята (Стария и Новия) – със сблъсък на два характера, оплетени в любовна авантюра. Стилът е неповторим: пълнокръвен, лиричен, изтънчен, философски, дори дълбокомислен, но в следващия момент палав, непочтителен, секси и еретичен. Този роман ще ви развесели, но и ще ви смути, ще ви забавлява, но и ще ви натъжи, но най-важното, ще ви накара да се замислите.

Дъглас Гловър е талантлив писател и безмилостен провокатор.
Уилям Кенеди

Само Дъглас Гловър може да напише толкова иронична, вулгарна и безсрамно модерна книга. Авторът описва нашето съвремие като минало, а миналото е смешно, секси и необуздано.
Майкъл Уинтър

Хибрид между Дефо, Маркес, Рабле и Сервантес, „Ел” е смел и новаторски роман.
Уейн Джонстън