Докосване до султана - Хакан Йел

Докосване до султана
Автор: Хакан Йел
Обем: 356 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-04-02
Нашата цена: 12.04 лв
 

На пръв поглед Садикилер, действаща в Турция и в някои европейски страни, изглежда изцяло религиозна секта, но в действителност някои нейни членове преследват политически цели – да върнат управлението на турския султан и да вземат властта в свои ръце. За да привлекат вниманието на обществеността, те убиват двама мъже, които са се договорили за покупка на оръжие в Ирак, извършват няколко зверски убийства на имами и отвличания на хора от богати и влиятелни семейства.
Турското разузнаване и МОСАД наблюдават събитията в Близкия изток и следят тези престъпления, които сякаш нямат връзка помежду си. Когато обаче бъдат разплетени, следата ще води до един общ източник. И той ще бъде разкрит от Селим Текин, който може да бъде зъл като дявол, бърз като супергерой и да действа като ангел на отмъщението. Яростта, която го изгаря отвътре, изпепелява всичко, до което се докосне. Докато се докосне до султана...

За автора
Хакан Йел е роден в Истанбул през 1968 г. Завършва археология и история на изкуствата в Анкарския университет. Известно време работи в рекламна агенция като стажант, списващ реклами, и в същото време публикува статии в списания.
През 2005 г. предлага на вниманието на читателите Докосване до султана, а през 2006 г. публикува Ресторантът – два нетрадиционни политически трилъра.