Матура Български език и литература I част - Елена Митева и колектив

Матура Български език и литература I част
Автор: Елена Митева и колектив
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 205х285
Издател: ИК "Веди"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-04-28
Нашата цена: 10.92 лв
 

Сборникът „Матура Български език и литература” I част на издателство „Веди” предлага 17 варианта на цялостни изпити по български език и литература за зрелостници. Подбраните тестови задачи във всеки един от тези варианти е съобразен с Учебно-изпитната програма за държавен изпит, с посоченото учебно съдържание в нея и отговаря на предложения формат на зрелостния изпит.

В първия раздел – ИЗПИТНИ ВАРИАНТИ – са предложени тестови задачи, еднакво изпълними и от тези, които започват своята отговорна подготовка – единайсетокласниците – и от зрелостниците. Задачите по български език са обвързани с основните норми, посочени в Учебно-изпитната програма. Всеки тест в литературната част е свързан с творчеството на конкретен автор или с творчеството на няколко автори, така че единайсетокласниците постъпателно да усвояват и затвърждават знанията си за произведенията на тези творци, а зрелостниците да актуализират и систематизират усвоеното.
В раздела – В ПОМОЩ НА ЗРЕЛОСТНИКА – се предлагат указания за създаване на аргументативен текст. Предложени са модели на зададените за създаване текстове в последните задачи в изпитните варианти. В първата част на сборника на издателство „Веди” са включени задачи с текстовете, изучавани в
11. клас и включени в програмата за зрелостен изпит. За да бъдат максимално полезни, авторите предлагат няколко варианта към последния въпрос към теста и така се стремят да обхванат цялото учебно съдържание, включено в програмата.
В последния раздел – КЛЮЧ КЪМ ОТГОВОРИТЕ – са предложени отговори на тестовите въпроси и обяснения към тях.

Сборникът би бил полезен и на учителите по български език и литература с предложената систематизация на материала, вариативността на задачите.

Авторите, водещи преподаватели по българси език и литература, се надяват да бъдат полезни на всички в отговорната подготовка за зрелостния изпит.