Свали розовите очила - Джоузеф Халинан

Свали розовите очила
Автор: Джоузеф Халинан
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-05-16
Нашата цена: 10.92 лв
 

Забравяме пароли. Не си спомняме имена. Бъркаме факти от собственото си минало.
Не, това не са симптомите на смъртоносна болест! Просто ние, хората грешим – поне по няколко пъти на ден!
Очите ни мамят, правим неточни преценки, подведени от собствената си самоувереност, и сме убедени, че сме нещо повече от останалите. Но това не трябва да ни изненадва. Тъкмо обратното: нашият мозък е програмиран да работи така.

Носителят на Пулицър Джоузеф Халинан се гмурка в пленителната наука за човешките грешки – от всекидневните недоразумения до животозастрашаващите гафове – за да търси корените на склонността ни да грешим. Авторът използва многобройни примери от различни области на науката и всекидневието и открива, че същите качества, които ни правят ефективни, ни карат да грешим. Ето затова тринайсетгодишни момчета откриват грешки в проектите на НАСА, а ние не можем да намерим бирата в собствения си хладилник!

Но не се отчайвайте! Не всичко е загубено! Държите в ръце книгата, която според критиците ще промени науката за човешкото поведение! „Защо грешим” ни отваря очите за собствените ни недостатъци и помага да сведем гафовете и недоразуменията до санитарния минимум. Защото най-добрият начин да избегнем грешките е да разберем причините за тях. И така да надхитрим самите себе си!