Учителката по пиано - Джанис Лий

Учителката по пиано
Автор: Джанис Лий
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-05
Нашата цена: 9.71 лв
 

Понякога краят на една любовна история е само началото...

През 1942 година Уил Трусдейл, англичанин, наскоро пристигнал в Хонконг, шеметно се впуска в страстна връзка с Труди Лианг, красива евроазиатка от висшето общество. Но тяхната любовна история скоро е изложена на опасност от японското нашествие, което ще има ужасни последици и за двамата, както и за членовете на тяхната несигурна общност, които ще се предадат един друг в най-тъмните дни на войната.

Десет години по-късно Клер Пендълтън пристига в Хонконг и богатите Чен я наемат за учителка по пиано на дъщеря си. Наскоро омъжено момиче от английската провинция, Клер е съблазнена от упоителния светски живот в колонията. Скоро се впуска в любовна връзка... само за да открие, че загадъчното поведение на любовника й прикрива едно опустошително минало.

Докато нишките на този завладяващ роман се преплитат и събират, пред очите ни се разкрива пейзаж от невъзможни избори – между любовта и сигурността, между куража и оцеляването, между настоящето и, преди всичко, миналото.

Емоционално наситена, изпълнена с горчивина, „Учителката по пиано” е една от онези книги, които човек поглъща на големи жадни глътки, като спира (неохотно) само когато е абсолютно необходимо.

Джанис И. К. Лий е родена и израснала в Хонконг и е завършила колежа „Харвард”. Бивш моден редактор на списанията „Ел” и „Мирабела”, понастоящем тя живее в Хонконг. „Учителката по пиано” е първата й книга.