Инициация. Усъвършенстването на човека - Ани Безант

Инициация. Усъвършенстването на човека
Автор: Ани Безант
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-24
Нашата цена: 9.10 лв
 

Има Път, който води към Посвещението, а чрез Посвещението - към Усъвършенстването на Човека; Път, който е познат на всички велики религии и чиито основни особености се описват подробно от всички велики световни вярвания.

При мюсюлманите ще го срещнете у суфиите, където е известен като Пътят, Истината и Живота. Ще го откриете във великата религия на будизма, както и в индуизма - и в двете велики религии изучаването на психологията, човешкото съзнание и устройството на човека е породило много точни подразделения на този Път.

Няма значение към коя вяра ще се обърнете! Няма значение какъв набор от наименования ще изберете! Пътят е само един! Неговите етапи са винаги едни и същи. От незапомнени времена Пътят се е простирал от земния живот до Божествения живот.

Това е Пътят, който дава възможност на човека да изпълни повелята на Христос: "И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец."

Това е краткият, но труден Път, позволяващ на човека да еволюира по-бързо, отколкото ако следва обикновеното течение на човешката и природната еволюция.