Загадъчният призрак. Шерлок Холмс и Отрядът от улица Бейкър - Майкъл Ситрин, Трейси Мак

Загадъчният призрак. Шерлок Холмс и Отрядът от улица Бейкър
Автор: Майкъл Ситрин, Трейси Мак
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-24
Нашата цена: 6.28 лв
 

Книгата не е в наличност
Ненадминатият детектив Шерлок Холмс и неговите находчиви помощници, известни като Отряда от улица „Бейкър“, са призовани да разрешат поредния заплетен случай.
За помощ към тях се обръща млада жена, чиято леля и покровителка Грета Берлингер намира смъртта си при странни обстоятелства. Грета наема млад медиум да я свърже с отдавна починалия є съпруг. Но когато по време на сеанса духът се появява в плът и кръв, Грета пада мъртва.
За пръв път момчетата от Отряда се сблъскват със зловещия свят на свръхестественото. Но дали той няма да се окаже само още една страна на сумрачната реалност на измамници, крадци и убийци?

За авторите

Идеята на Майкъл Ситрин и Трейси Мак за книгата е провокирана от неголямото разнообразие според тях от книги мистерии за деца. Необходими са им четири години, за да развият историята и персонажите в книгата. Единствено името на Уигинс се споменава в разказите на Артър Конан Дойл към него Мак и Ситрин добавят Ози.
Наред със задълбоченото проучване на викторианска Англия, двамата съавтори черпят вдъхновение за героите си от едно пътуване до Мексико, където са впечатлени от енергичността на група деца и дълбоката връзка помежду им.
Трейси Мак израства в малко градче на река Хъдзън, северно от Ню Йорк. Тя отдава ранните си опити в писането на желанието да се отдалечи мислено от двамата си по-големи братя и техните рок групи. Трейси следва литература и изкуства в университета в Пенсилвания. Тя е отдадена на йога, запален планинар и начинаещ грънчар. Като дете толкова силно желае да бъде шпионка, че основава свой клуб, чиито членове се изчерпвали с нея самата и понякога гледачката й.
Разказите и романите за Шерлок Холмс въвеждат Майкъл Ситрин в литературния свят. Той е толкова запален по личността и методите на брилянтния детектив, че прави опит да пресъздаде известната гостна на улица "Бейкър" 221 Б в мазето на семейната къща.
Като дете Ситрин прекарва много време в размисли за бездомните момчета, които Д-р Уотсън описва като "очи и уши" на Холмс из улиците на Лондон. Струва му се несправедливо, че за тези незаменими помощници на детектива се споменава само четири пъти в четирите романа и петдесет и шестте разказа, посветени на Шерлок Холмс.
За съпрузите Трейси и Майкъл съвместната работата по книгата е забавно занимание, което заздравява връзката им, въпреки различните професии, които упражняват - Ситрин е адвокат, а Мак редактор в Scholastic Press.