Ученията на тибетските йоги. Том 3 -

Ученията на тибетските йоги. Том 3
Автор:
Обем: 110 стр.
Формат в мм.: 135х190
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-29
Нашата цена: 9.10 лв
 


Когато има епидемии в Тибет, адептите на учението Чьо са тези, които съпровождат транспортирането на труповете до гробището и те разрязват тялото и разчупват костите. Те вярват, че имат имунитет срещу всякакви инфекции. Техните служби се викат за защита срещу епидемиите - ако в някое селище се е появила инфекциозна болест, те изпълняват своите ритуали, като използват тестени топчета дзамба. Населението на селището се събира на ливадата и запалва голям огън. Екзорсистите изпълняват танц, акомпаниран от дамару и канглинг, докато рецитират магически формули. Накрая хвърлят джамбените топчета в огъня. Тези монаси - екзорсисти се разпознават по специалните шапки с правоъгълна форма.
За тайственото учение Чьо и неговите адепти можете да научите от текстовете в настоящия том на сборника "Ученията на тибетските йоги".
Освен това в сборника са включени текстовете "Пътят на петте мъдрости. Йога на Дългото Хум", отнасящ се до превръщането на Петте Мъдрости / Правилното Учение, представено в тристранния му езотеричен аспект/ и " Пътят на Трансцеденталната Мъдрост. Йога на Пустотата", в който се излага Учението за Пустотата /шунята/, върху което се основава обширната будистка литература Праджняпарамита / Трансцеденталната Мъдрост/.