Български народни танци от Тракия - Красимир Петров

Български народни танци от Тракия
Автор: Красимир Петров
Обем: 252 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Славена"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-30
Нашата цена: 12.74 лв
 

ПРЕДГОВОР

Тракийските народни танци са съществен дял от националната ни танцова съкровищница. Те са изключително оригинални със своето звучене и неповторима красота и въздействие. Тракийските танци допринасят за националната обособеност на танцовото ни наследство. което е неразделна част от нашата традиционна духовна култура.
Учебникът „БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ ОТ тРАКИЯ" е четвъртата част от поредицата "БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ танци", предназначена за учениците от Хореографското училище.
Тракийските народни танци, включени н учебника, са разгледани подробно и детайлно, с вникване в техния строеж, богатство на външни форми, динамично и мет- роритмично разнообразие. Направена е кратка етному- зикална характеристика на областта и народното об- лекло..
Учебникът може да бъде ползван и от хореографи, педагози, ръководители на любителски колективи и школи по изкуствата, студенти от Академията за музикално и танцово изкуство — гр. Пловдив, Университета в Благоевград, както и от любители на народното танцово изкуство.