Преследваният - Брайън Хейг

Преследваният
Автор: Брайън Хейг
Обем: 544 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-08-11
Нашата цена: 14.56 лв
 

Преди няколко години получих интересно писмо на моя уебсайт. Руски емигрант твърдеше, че преживяното от него може да се превърне в основа за вълнуващ роман, и предлагаше да ми разкаже своето приключение. Истинските Алекс и Елена Конанихини ме вдъхновиха за тази книга и се превърнаха в неин емоционален двигател.
Брайън Хейг

През 1987 г. блестящият студент по физика Алекс Коневич е изключен от Московския университет заради частна предприемаческа дейност. През 1991 г. той вече притежава 300 милиона. Алекс се хвърля в икономическия хаос на разпадащия се Съветски съюз и създава бизнес империя с невероятната си находчивост и... с помощта на Елцин, чиято президентска кампания спонсорира.
Но когато шестима негови служители са убити в един ден, той наема бившия заместник-директор на КГБ Сергей Голицин за шеф на охраната си. Колкото и съобразителен да е Алекс в бизнеса си, той не успява да предвиди заговора между Голицин и мафията да присвоят богатството му, да го уличат в ограбване на собствената му банка и да го убият.
Отвлечен, пребит и заставен да прехвърли авоарите си на поръчителя на похищението му, Алекс успява да избяга в Съединените щати заедно със съпругата си. Но вместо да получи там убежище, самият директор на ФБР го използва като пионка в отношенията си с руснаците и Алекс попада в затвора. Ала руската мафия ще го стигне и там.

Виртуозът на съспенса Брайън Хейг, наречен още „Джон Гришам във военна униформа”, превръща истинската история на един руски олигарх във вълнуващ трилър.