Хроники на злото и надеждата. Писаници, репортажи, коментари 2005-2009 - Милен Радев

Хроники на злото и надеждата. Писаници, репортажи, коментари 2005-2009
Автор: Милен Радев
Обем: 334 стр.
Формат в мм.: 155х220
Издател: ИК "Работилница за книжнина Васил Станилов"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-08-12
Нашата цена: 9.10 лв
 

Милен Радев е роден в София, където прекарва ранната си младост. Завършва висше образование в Дрезден. Животът го води през разнообразни поприща - от строително инженерство, рисуване на са- тирична графика, ТВ-филми, илюстриране на книги и кариера на преводач до кореспондент на българската редакция на Би Би Си и публицист. Живее в Берлин и София.
Пише за комунистическото наследство, българската по-нова история, руската великодържавна политика. Сътрудничи на български, английски и немски печатни и електронни издания.

Корените на тази книга са впити в чистите извори на възрожденската публицистична проза. Вдъхновение, родолюбие и смелост тя черпи от примера и от творбите на Г. Раковски, Захари Стоянов, Григор Пърличев, Методий Кусев. Равнява се по професионализъм и ерудиция с върховете на политическата мисъл в лицето на най-видните представители на българската журналистика от първата половина на 20 век ...

Цвета Трифонова
„Хроники на злото и надеждата" е публицистична книга от висока проба. Книга, която не само коментира с изключителна гражданска чувствителност и доблест българските съзидания, несбъдливости и разрухи през последните няколко години. Тя осмисля криволиците на сбъркания преход, постоталитар- ния синдром, страстите македоно-български, Путиновата "империя на злото" не просто през традиционните журналистически стандарти за обективност и истинност, а като морална отговорност за устоите на човека и човешкото.
Вихрен Чернокожев

Милен Радев предлага широко и ясно изложение на българските преживелици през миналия век с определена насоченост към сегашните ни проблеми. Особено се открояват сложностите във взаимните ни връзки с Република Македония. Със своята обективност и яснота неговите текстове са принос към изработване на национална стратегия за отношенията ни с тази република.

проф. Михаил Огнянов

Статиите на Милен Радев се отличават с балансирания си подход и убедителна сила при разкриването на престъпната същност на комунистическата теория и практика. Разобличаващи са и коментарите му за неотслабващата агресивност на великоруския шовинизъм и панславизъм. Искрено се надявам, че предлаганият сборник ще ускори идването на деня, когато ще стане наказуемо отричането на комунистическите престъпления срещу човечеството по същия начин, по който е наказуемо да се отрича Холокостът.

проф. Пламен Цветков