Философска одисея - Азаря Поликаров

Философска одисея
Автор: Азаря Поликаров
Обем: 239 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-02-20
Нашата цена: 7.68 лв
 

Проследява се драматичното движение на философската мисъл между противоположните схващания както за света, така и за познанието. Набляга се върху проблемите, опитите за тяхното решение, раличните варианти и критичното им обсъждане от съвременна гледна точка, в тясна връзка с постиженията на науката. Стремежът е не само да се даде точна и компактна информация, но да се сроди читателят със стила на философската мисъл.
Трудът се отличава със сполучливо подбрана тематика, добре промислена структура, ясно разглеждане на въпросите и нестандартните упражнения. Той се основава и на оригинални разработки на автора, а оттук и на добро познаване на основната литература на главните европейски езици.
Този труд служи като основа на лекционен курс по философия. Той е нещо като квинтесенция от курсовете по философски дисциплини, които авторът е чел в Лайпцигския и Берлинския университет (1956—1962) и които сега изнася в Славянския университет.
Книгата може да бъде полезна на изучаващи философия студенти и на преподаватели по тази дисциплина, както и на читатели, които проявяват интерес към нея (поне като обща култура).