Музика за 8. клас - Пенка Минчева, Петя Пехливанова, Красимира Филева, Светла Христова

Музика за 8. клас
Автор: Пенка Минчева, Петя Пехливанова, Красимира Филева, Светла Христова
Обем: 60 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета, АзБуки"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-16
Нашата цена: 7.28 лв
 

Одобрен като учебно помагало със заповед № РД 09-1088/03.07.2009 на МОН.

Музика за 8. клас по новата учебна програма съдържа теми за преговор, разширяване и систематизиране на знанията от предходните години. Акцентът е поставен върху изграждане на музикалната култура чрез осмисляне на развитието на изкуствата в различни исторически периоди, както и конкретно на българската музикална култура.
Учениците имат възможност да изразяват лично мнение, да осмислят и анализират фактите, които обясняват процесите в развитието на музиката и другите изкуства. За постигане на очакваните резултати от заниманията с музика допринасят и въпросите за обобщение и забавните задачи.
Рубриката „Гимнастика за ума“ стимулира мисленето на ученика, а „Любопитно“ и „Идеи за проекти“ предлагат допълнителна информация, интригуващи факти за индивидуална и групова работа.
Освен в учебните часове Музика за 8. клас може да се използва и за самостоятелни занимания от учениците, които проявяват интерес към музикалното изкуство. Аудиодисковете включват произведения за слушане и песни в изпълнение на известни вокални състави и солисти.