Класическа книга на нефритения император за запечатване на ума - Стюарт Олв Олсън

Класическа книга на нефритения император за запечатване на ума
Автор: Стюарт Олв Олсън
Обем: 286 стр.
Формат в мм.: 145х225
Издател: ИК "Аратрон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-25
Нашата цена: 11.83 лв
 

"Тази книга съдържа много добри обяснения и информация относно китайските даоистки понятия, принципи, практики и цели. Предоставя и полезни съвети за ежедневно поддържане на здравето, както и указания за постигане мистериите на мистицизма. Читателят ще бъде вдъхновен да започне или възобнови своя ангажимент за изграждане на един по-пълноценен живот."

Майстор Мантак Чиа

Според принципите на даоизма, всеки от нас притежава в себе си лекарството, което е необходимо, за да постигне оптимално здраве, да удължи живота си и дори да постигне безсмъртие. Даоистите разглеждат болестта и смъртта като естествен резултат от пилеенето на трите съкровища - дзин (сексуална и физическа енергия), ци (дъх и жизнена енергия) и шън (дух и мисловна енергия). Тайната наука за възстановяването, събирането и трансформирането на тези основни енергии създава един вътрешен еликсир на безсмъртието, който неутрализира последиците от процесите на стареене.
В тази книга Стюарт Олв Олсън представя нови преводи на три основни даоистки текста: "Безсмъртните" от "Баопудзъ" на Гъ Хун от времето на династията Сун, първият даоист в древен Китай, който описва своето търсене на безсмъртието; превод на пълния текст на "Класическа книга на нефритения император за запечатване на ума", която дълго време е била една от петте важни свещени книги, рецитирани всеки ден от даоистите от сектата Драконова врата; и редкия трактат на Драконовата врата "Трите съкровища на безсмъртието", в който се определят феномените дзин, ци и шън. Опирайки се на обширните си познания за даоизма, бойните изкуства и китайската история и култура, авторът придружава своите преводи с обширни коментари, изясняващи историческия контекст на текстовете, а освен това описва и практическите приложения на техните учения в съвременния свят.