Гибелен замисъл - Дебора Ле Бланк

Гибелен замисъл
Автор: Дебора Ле Бланк
Обем: 328 стр.
Формат в мм.: 125х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-01
Нашата цена: 10.92 лв
 

Майкъл Савой и съпругата му Джанет са собственици на погребален дом и успешно ръководят своя бизнес. Но когато Майкъл се съгласява да организира едно по-необикновено погребение, едва ли има представа в какво му предстои да се забърка.

По време на погребалната церемония на любимата дъщеря на водач на цигански клан се извършват странни и необясними ритуали. Девойката е погребана със специално изработена златна монета, за която циганите вярват, че ще й помогне да отвори вратите на другия свят. Но монетата e открадната от ковчега, а злокобно проклятие гласи, че всеки който е дръзнал да я присвои, ще бъде сполетян от жестока смърт. Семейство Савой става обект на страшното циганско проклятие и животът им е в опасност. Всеки един от тях е заплашен от свръхестествени поредици от събития и обстоятелства, които преобръщат спокойното им съществуване. От тук започва епичната борба на родителите с времето и със злите и отмъстителни духове, решени на всяка цена да накажат посегателството върху свещената монета.

"Гибелен замисъл" е шокиращо четиво, истински страховит кошмар, изпълнен с ужасяващи сцени като циганско проклятие, духове, тайнствени превъплащения, срещи с отвъдното, демонични образи. Дебора Ле Бланк в своята книга ни среща със свръхествените сили и циганската фолклорна традиция. Авторката умело държи читателите в напрежение още от първата страница, а действието е пропито от всички ужаси, които е могла да роди фантазията на Ле Бланк, повлияна очевидно от романите на Стивън Кинг.