Пътят към щастието - Соня Любомирски

Пътят към щастието
Автор: Соня Любомирски
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Монт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-02
Нашата цена: 12.74 лв
 

Можете да промените вашия личен капацитет на щастие!
Научно изследване за това как да постигнете живота, който искате да имате
Соня Любомирски, професор по психология

Пътят към щастието е различна от останалите книги за щастие. Тя ни помага да разберем какво е щастие и какво не е и какво можем да направим, за да се приближим по-близо до щастливия живот, който мечтаем да имаме. Книгата предлага нов начин за осъзнаване на вродения ни потенциал за развиване на положителни емоции, радост и удовлетворение, както и способността ни да поддържаме благосъстояние в живота си.
Кратък диагностичен тест помага на читателите първо да определят, а после и да разберат това, което авторката описва като „генетична предопределеност към щастие". Впоследствие Любомирски разкрива, че генетичната предопределеност представлява само 50% от щастието и едва 10% могат да бъдат приписани на разликите в житейските обстоятелства или ситуации. Това оставя изумителните и обезпокоително неразвити 40% от капацитета ни за щастие изцяло в наша власт.
Стратегиите за щастие на Соня Любомирски запознават читателите с идеята за съзнателните дейности и грижливите действия, които те могат да практикуват, за да придобият по-щастлив живот. Проф. Любомирски насочва вниманието към научния подход в изследването на щастието. Тя разбулва множеството митове, които ненужно усложняват неговото постигане,
Пътят към щастието представлява голям принос в областта на позитивната психология.

Д-р Соня Любомирски е професор по психология В Калифорнийския университет, РиВърсайд. Тя и нейните изследвания получават множество награди, включително „Темпелтън" за позитивна психология през 2002 г., както и дългогодишно признание от Националния институт за умствено здраве.
Живее в Санта Моника, Калифорния, заедно със семейството си.