Ятаган и меч. Исторически роман в пет части. Войвода. Четвърта част - Токораз Исто

Ятаган и меч. Исторически роман в пет части. Войвода. Четвърта част
Автор: Токораз Исто
Обем: 492 стр.
Формат в мм.: 170х235
Издател: ИК "Оренда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-09
Нашата цена: 25.48 лв
 

"Ятаган и Меч" е драматичен разказ в духа на най-добрите балкански истории, в които има страст, любов, предателство, измама, приятелство, смърт и надежда, сблъськ на две култури, на две религии, на два характера. Книгата изследва балканската душа в дълбочина и дава отговор на много въпроси за българската народопсихология, защо днес сме такива и откъде идва това.

Макар в книгата да се разказва за еничари, хайдути и битки "Ятаган и Меч" не е само исторически роман. Той не би трябвало да се разглежда само като четиво за история или като приказка. Зад историческия роман се крие една съвременна книга, в която исках да опиша Пътя и Живота на човек. Опитах се да представя развитието, генезиса и изборите, които всеки от нас прави в своя живот и път. Написах книга, която е валидна за всички хора, независимо през кое време и историческа епоха живеят. В нея разказах как един човек под напора на предопределението формира вътрешния си свят и се променя, как успява да наложи самоконтрол над живота си и се самоопознава.

"Ятаган и Меч" е книга за хора, излезли от социума, надскочили "матрицата", хора, занимаващи се със самоусъвършенстване и себепознание.