Търговско право - коментар. Том 1 - Проф. д-р Огнян Герджиков

Търговско право - коментар. Том 1
Автор: Проф. д-р Огнян Герджиков
Обем: 367 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2000-02-25
Нашата цена: 15.91 лв
 

Законът живее чрез практиката. Търговският закон е в сила от 8 години. Време, достатъчно за правоприлагането, за да намери основните ориентири при осмисляне на философията на търговското право. В основни линии ТЗ е покрит със съдебна практика на ВС, съответно на ВКС. Такава има по почти цялата законова материя.
Представените съдебни актове — решения и определения на ВС и ВКС -дават цялостна картина на правоприложната дейност, тъй като обхващат основната част от казусите, предмет на фирмени, граждански и административни дела на върховната ни съдебна инстанция по ТЗ, без материята по част III „Търговски сделки".
Направеният анализ следва систематиката на ТЗ и обхваща практически всички представени в сборника съдебните решения и определения.
Наред с безспорните постижения на съдебната ни практика по ТЗ, има и решения, които не могат да бъдат възприети безрезервно. Целта на анализа е да подкрепи усилията на съда при практическото осветляване на търговскоправната материя и да заостри вниманието му върху спорните разрешения.
Изказвам благодарността си към адв. Тоньо Железчев за неоценимата помощ при изготвяне на анализа на съдебната практика.

Ноември 1999 г. Огнян Герджиков