Златното момиче. Пътят към вътрешните съкровища на жената - Красимира Байчинска

Златното момиче. Пътят към вътрешните съкровища на жената
Автор: Красимира Байчинска
Обем: 302 стр.
Формат в мм.: 120х190
Издател: ИК "Леге Артис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-16
Нашата цена: 12.74 лв
 

Психичната промяна на жената в приказките е описана като път към вътрешните й съкровища. Началната неосъзнатост на героинята й носи беди, но пътуването в .другата" страна й помага да изгради ново виждане за света. Там тя открива психичните сили, които оформят живота й - нейната тъмна страна (Сянката) и мъжко начало (Анимуса), нейната женска духовност (Мъдрата стара жена) и несъзнавана тенденция към цялостност (Цялостната личност). Там придобива нови способности, развива интуиция, въображение, смелост и кураж. Научава се да „чува" своя вътрешен глас, да открива вътрешния си център. Когато жената е свързана с този център, подобно на „златното момиче", тя грее и излъчва чудна светлина. Просветлена - тя просветлява, Обичаща - тя е обичана. Даряваща - тя е дарена. Светът около нея се променя. Той става цялостен и пълен, защото вътре в нея живее златното момиче.

Тази книга може да помогне на жените, нуждаещи се от по-дьлбоко себепознание и вътрешна цялост, да открият приказката, в която живеят. И да я превърнат в път към тайните съкровища на своята душа. Книгата може да е полезна също така и на мъжете, които искат да разберат по-добре своите любими, съпруги и дъщери.

Д-р Красимира Байчинска е основател на Българското общество по аналитична психология „К-Г.Юнг", юнгиански психотерапевт, преподавател, супервизор и председател на обучителна програма за юнгиански психотерапевти.