"Новият" капитализъм и комунистите - Иван Воденичарски

"Новият" капитализъм и комунистите
Автор: Иван Воденичарски
Обем: 154 стр.
Формат в мм.: 145х205
Издател: ИК "Нов свят"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-16
Нашата цена: 3.64 лв
 

В тази книжка са събрани и групирани тематично работи, писани през годините на реставрирания капитализъм в нашата страна. В тях е изразено отношението на автора към личности и събития от съвременната обществена история, за които в господствуващата пропаганда се изказват мнения, най-често напълно несъвместими с научната истина.

Не съм от хората, склонни да променят възгледите си в зависимост от политическата конюнктура. Светогледните ми ориентири, формирали се при многогодишни теоретически занимания в областта на философията на историята, не ми позволяват да имам друго отношение към съвременната действителност. Винаги съм писал и говорил това, което мисля.Затова смея да се надявам, че във всяка своя работа съм демонстрирал убежденията си такива, каквито са. В същото време винаги съм се стремял към логическа и фактологическа аргументираност.

Книгата е полезна за всички читатели, търсещи истината за нашето време. В най-голяма степен тя е необходима за младежите, които проявяват интерес към комунистическите идеи, въпреки настъплението на ретроградните идеологии.