Сигурност в Oracle Database – Версия 10g и 11g - Николай Манчев

Сигурност в Oracle Database – Версия 10g и 11g
Автор: Николай Манчев
Обем: 376 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "СофтПрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-18
Нашата цена: 22.75 лв
 

Oracle Database без съмнение е доминиращата на пазара система за управ-ление на бази данни (DBMS), която се използва от големите организации в цял свят. Тази книга е написана, с цел да помогне на използващите Oracle Database да защитят поверените им данни и да бъдат в съответствие със специфичните за тяхната индустрия регулаторни изисквания. Някои от най-важните теми, с които читателят ще се запознае, са:

Механизми за автентикация и тяхното конфигуриране
Администрация на потребители, профили и права
Най-често използваните атаки срещу базата данни и средства за защита от тях
Защита от инжектиране на код и атаки през PL/SQL пакети
Подслушване на мрежов трафик и разбиване на потребителски пароли
Настройване на криптирането за съхраняваните данни и защита на преноса им между сървъра и потребителите
Опциите Label Security, Database Vault и Data Masking
Използване на Transparent Data Encryption и Virtual Private Database
Извършване на одит на базата и откриване на подозрителни потребителски действия

Книгата разглежда в детайли двете най-популярни версии на Oracle Database - 10g и 11g, като включва и кратък наръчник за инсталация на базата данни върху Linux дистрибуцията на Oracle – Enterprise Linux 4.

Николай Манчев е специалист по Oracle Database с дългогодишен практически и преподавателски опит. До средата на 2008 година той работи в Oracle Corporation като консултант в областта на сигурността. Участвал е в редица проекти, свързани със сигурността, както в България, така и в цяла Източна Европа. Водил е обучения по сигурност в Унгария, Сърбия, Хърватска, Гърция, Кипър, Словения, Словакия и други. Лектор е в редица семинари, организирани от Oracle и Българска група на потребителите на Oracle. Той е лектор и почетен член на Българска aсоциация на разработчиците на Софтуер. Николай има магистърска степен по Информатика и е Oracle Certified Professional, Sun Certified Programmer и VMware Certified Professional.