Царицата на Палмира – том 2, Златните вериги - А. Б. Даниел

Царицата на Палмира – том 2, Златните вериги
Автор: А. Б. Даниел
Обем: 580 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-23
Нашата цена: 13.65 лв
 

Двата тома на А. Б. Даниел са историята на една от най-великите жени на всички времена – Зиновия. „Царицата на Палмира” е сага за сирийската Клеопатра, царицата на древна Палмира и жената, която водела битки срещу Римската империя. Петрарка, Бокачо, Флобер, Монтен – всички те били вдъхновени от легендата за жената-воин Зиновия, а сега и Антоан Б. Даниел ни поднася историята за изгубеното кралство и живота, любовта и приключенията на царицата на Палмира.

През трети век Зиновия е вече царица на Палмира. След като съпругът й бил убит, тя не се задоволила с ролята на пасивна и скърбяща вдовица, а застанала начело на войската. Велик и умел стратег на бойното поле, повежда хиляди мъже, които я почитали заради храбростта й и ловкостта на воин. Нейните битки завършвали винаги с победи – надвила персите, Палестина и римската армия на фронтовете до Египет, завладяла Арабския полуостров. По същото време обаче в Рим Аврелиан тогавашният пълководец на римския легион празнува своята сватба и не подозира, че скоро ще се възкачи на трона. Пътищата на Зиновия и Аврелиан ще се пресекат, защото смелата и амбициозна царица дръзва да направи немислимото - да предизвика Рим и неговата армия. Зиновия се опълчва срещу великия римски император Аврелиан - мъж, чиято мисия е да брани земята си, но едновременно с това остава очарован от своя необикновен и пламенен враг.

А. Б. Даниел е литературен псевдоним на писателите Антоан Одуар и Жан-Даниел Балтасе, познати на българските читатели с приключенската им трилогия ИНКА: Принцеса на слънцето, Златото на Куско и Светлината на Мачу Пикчу. Новият им роман в два тома - Танцът на боговете и Златните вериги, пресъздава легендарната история за царицата на Палмира.