Българско-Английски речник/Bulgarian-English Dictionary - Майя Пенчева, Александра Багашева

Българско-Английски речник/Bulgarian-English Dictionary
Автор: Майя Пенчева, Александра Багашева
Обем: 1056 стр.
Формат в мм.: 175х240
Издател: ИК "Наука и изкуство"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2009-10-27
Нашата цена: 40.95 лв
 

Новият Българско-английски речник е най-подробният и най-пълният от съществуващите на българския пазар. Той отразява ежедневната лексика и специфични думи, изрази и термини, свързани с обществения, научния и културния ни живот, а също и думи и изрази, отразяващи българските традиции и специфични национални понятия.

Речникът съдържа над 145 000 думи, значения, словосъчетания, пословици и поговорки. Английските съответствия са над 410 000.

Структурата на речниковата статия позволява не само думите да бъдат разбрани, но и да се използват в разнообразни комуникативни ситуации. Това превръща речника от справочник в активен инструмент

Речникът може да се ползва от хора с различно ниво на владеене на английския език и с различни интереси. Читатели с по-висока степен на познание ще намерят в него многобройни синоними и синонимични фрази от различни регистри на двата национални варианта, британски и американски, и от разнообразни области на живота, както и 13 тематични приложения с рядка и тясно специализирана информация.