Забравеният пергамент - Филип Ванденберг

Забравеният пергамент
Автор: Филип Ванденберг
Обем: 478 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-11-04
Нашата цена: 12.74 лв
 

Базирана на действителен случай, историята следва своя ход и никой не знае кога прекрачва фантазията на автора. А кой собствено може да разкаже как са протекли събития преди 500 години?

Автентичната обстановка и обичаи ни връщат пет столетия назад, за да разберем, че и тогава са бушували познатите ни днес страсти, коварни интриги, подкупност, предателство и разврат, нищо че се описва строежът на величествени катедрали - чудо на архитектурата не само за онова време - а монашеството и църковният клир с трима едновременно действащи папи заемат важно място в повествованието.

Нищо и никакъв на пръв поглед пергамент, малко по-голям от разгъната длан, хвърля в смут висшите служители на християнската църква, а наследницата на въпросното съкровище (защото тайната, която пергаментът съдържа, струва повече от товар злато) се превръща в играчка на съдбата - и не само. Ще съумее ли тя да мине през лабиринта от изпитания, клопки и заплахи и не само да опази документите, но в крайна сметка да намери подходящия човек, комуто да ги предаде? Струва си да проследим интригите - все пак става дума за препис от грамота на император Константин, връчена на папа Силвестър. Какво пише в нея ли?... Нещо, което засяга цялото човечество.