Ямите на времето - Михаил Елцин

Ямите на времето
Автор: Михаил Елцин
Обем: 428 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-11-09
Нашата цена: 18.20 лв
 

Книгата, с която се срещнахте е дотолкова необичайна и притежава такава разнообразност от мисли и идеи, че при описанието й затъваме в сравнения. Тя съдържа наука, философия, метафизика, морал, биология, социология, теософия, материализъм и теизъм — естествен и свръхестествен. Почти не е възможно да се определи жанрът й. Повествованието й е реалистично, но в същото време текстът е по-фантастичен и от най-волните полети на въображението.

В нея се разказва за случайната среща и по-нататъшното удивително съвместно пътуване на мъж и жена, които са претърпели самолетна катастрофа и са преминали в паралелен свят, в който се срещат със загадъчни същества, живеещи в друго времево измерение.

Очарованието на приключението, вдъхновението на повествованието, стимулиращият удар на противоречията, увлекателното пресъздаване на научната истина, разгорещеността на моралния и сексуалния ентусиазъм — всичко това можете да намерите по страниците на тази книга. Със своите ситуации и потресаващи феномени, каквито би могло да постигне само въображението, тя държи читателя в постоянно напрежение.

И едновременно с това текстът съдържа много точна научна достоверност, множество смели теории и гениални разсъждения за природата и съдбата на човека. Окултният и езотеричен характер на дискусиите им придава странни очертания, но невидимият паралелен свят не изглежда фантастичен и ако радиовълната е невидима, това не означава, че тя не съществува. Няма нищо необичайно в онова, което е описано в „Ямите на времето", защото те наистина съществуват, по-добре да се запознаем отблизо с тях...