Какво всеки трябва да знае за икономиката и просперитета - Дж. Гуортни, Р. Строуп

Какво всеки трябва да знае за икономиката и просперитета
Автор: Дж. Гуортни, Р. Строуп
Обем: 120 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-11-16
Нашата цена: 7.28 лв
 

Ако търсите една малка и общодостъпна книга по икономика – един буквар, който ясно разкрива основите идеи, – тази е може би най-добрата. Авторите се придържат към основните понятия и ги обясняват просто и ясно, по лесен за възприемане начин. Тази книга ще ви накара да пожелаете всеки действително да разбира поне изложените в нея основни идеи.
Майкъл Новак, Американски институт по предприемачество

Авторите на тази книга са дългогодишни университетски преподаватели и благодарение на опита си в общуването със студенти успяват да приземят приповдигнатия академичен стил и да преоткрият отдавна забравените връзки между икономическата ситуация и политическата система. Те чудесно и умело излагат основните принципи на икономическата наука без присъщия й жаргон, графики и диаграми.

Гуортни и Строуп показват как с намесата си в заниманията на своите граждани държавата по-скоро унищожава, отколкото създа­ва благоденствието, което ни обещават политиците. Решението, което те предлагат: декларация за икономическите права на човека с цел да се възпре ненаситния апетит на някои за все повече власт и пари.

“Какво всеки трябва да знае...” синтезирано излага разбирането за това как и защо хората притежават градивна сила в пазарни условия и защо тази сила става разрушителна, когато е в ръцете на държавната власт.