Какво значи да си татко - Филип Лерман

Какво значи да си татко
Автор: Филип Лерман
Обем: 207 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-11-17
Нашата цена: 6.23 лв
 

КАК ИСТИНСКИЯТ МЪЖ СТАВА ИСТИНСКИ БАЩА
Какво общо имат сексуалният живот на първобитните хора, музиката на Боб Дилън и бейзболното майсторство на „Янките” с бащинството?
Много просто: всички те са част от една нова нагласа – какво всъщност означава да си татко. Нагласа, оформена сред веселите лудории, битките, игрите, провалите и редките успехи в живота на бащата.
Когато малко преди да навърши 50 години, Филип Лерман (авторът) напуска работата си като продуцент на едно от най-популярните (и най-„мъжкарски”) телевизионни предавания в историята, той вярва, че дългогодишният му опит като мениджър ще му помогне да се справи с новото предизвикателство да се грижи за сина си. Убеден е, че след толкова много години овладяване на бесни продуценти, е съвсем готов да контролира света и на едно малко момче. Скоро обаче открива, че тригодишният му син с лекота прави всички тези убеждения на пух и прах.
Сред безкрайно много отклонения и препратки и търсене на истината за родителството на всевъзможни неподходящи места – в списания, реклами и песни от 60-те години, Лерман стига до верния отговор: нищо не може да ти помогне по-добре да се пребориш с недостига на сън, маниите, сълзите и страховете, както солидната порция смях. Особено над самия себе си.
С обрати, ту трогателни, ту язвителни, но неизбежно изпълнени с прекрасно чувство за хумор, Лерман ни прехвърля от телевизионния офис към детската стая, и от манията за контрол – към способността да приемеш естествения хаос на нещата. Това е неговият урок: някъде между строгата дисциплина и безусловната любов се крие истината за тайнството да си татко.
И че макар да сме пред опасността да загубим ума си, ще намерим сърцето си.
И накрая – САМО НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ...