Мръсна задача - Людмил Георгиев

Мръсна задача
Автор: Людмил Георгиев
Обем: 268 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Fenix Design"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-12-04
Нашата цена: 10.01 лв
 

Д-р Людмил Георгиев с преподавател но криминалистика в Академията иа МВР. Той е основател на единствената в страната литературна криминално-полицейска поредица „Библиотека „Полиция", в която бяха публикувани творбите на повече от 20 български автори. През 1999 г. романът му „Обречените" бе награден със специалната награда на Дирекция „Национална служба Полиция" като „най-добър полицейски роман от български автор". В момента по книгата е подготвен сценарий за филмирането му. Писателят е носител на още няколко престижни литературни награди. Има издадени и други книги - романи, новели и разкази, в които сюжетите са по действителни случаи от практиката на българската полиция. Той е и сред основателите на електронния вестник „Следа".

Книгата му "Мръсна задача" е носител на Голямата награда за литература на Академията на МВР. Романът получи и престижната първа награда на Българската секция на Международната асоциация на писателите криминалисти.

Верен на себе си, в основата на художественият сюжет, авторът използва автентични криминални случаи, разследвани от познатия на читателите полицейски инспектор Лъчезар Давидов.