Хималайските учители. Една жива традиция - Пандит Раджмани Тигунаит

Хималайските учители. Една жива традиция
Автор: Пандит Раджмани Тигунаит
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Скорпио"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-12-04
Нашата цена: 10.27 лв
 

„Традицията на хималайските мъдреци е непрекъсната верига, продължаваща няколко хилядолетия. жива традиция, която сьществува н днес, непокварена от хода на времето."
из „Въведение към книгата
от Свами Рама

„На пръв поглед изглежда, че съществуват много отделни йогистки традиции, но в действителност тя е само една: традицията, която включва всичко н не изключва нищо, традицията на най-внсшата истина."
из Първа глава

Книгата разкрива живота на осем хималайски мъдреци, представящи същността на мъдростта и силата на световните духовни традиции. Тези мъдреци са принадлежали към една универсална традиция, която поставя акцента върху прякото преживяване на истината и не е ограничена от религия, националност, географско местоположение, епоха или раса.

Черпейки от древни санскритски текстове и устна традиция на пет хилядолетия, Пандит Тигунаит разказва истории и записани диалози, съживяващи опита на тези мъдреци. Тези осем хималайски Учители са знаели как да живеят в света, радвайки се на успех и здраве, преживявайки същевременно най-вътрешните истини на съществуването. Запознаването с техния живот ще ви даде практическото прозрение, което ви е нужно, за да намерите своя път до подобна мъдрост и истина.