Книга на любовта. Книга втора от Потомството на Мария Магдалина - Катлин Макгауън

Книга на любовта. Книга втора от Потомството на Мария Магдалина
Автор: Катлин Макгауън
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-12-11
Нашата цена: 11.33 лв
 

Морийн Паскал работи върху книгата си за откритото от нея евангелие на Мария Магдалина, в което се разкрива, че тя и Исус са били женени.
Точно тогава получава странно писмо на латински, подписано със символ. Авторката му е изключителна жена, пренебрегната от историята – графиня Матилда Тосканска, която настоява в писмото си да й бъдат върнати „скъпоценните за нея книги и документи”. Морийн, заедно с влюбения в нея Беранже Синклер, се втурва в необикновено препускане из Франция и Италия, където ги очакват опасности, тъй като са на път да направят взривяващо откритие: Книгата на Любовта, написана от ръката на Исус.
Колкото повече научава Морийн за живялата през ХІ век графиня воин, при това тайно омъжена за един от папите, толкова повече връзки започва да намира между себе си и Матилда - връзки, които се чувства длъжна да проследи до самия източник, ако не иска Книга на Любовта да попадане в ръцете на неподходящи хора.

„Книга на Любовта” проследява две изумителни жени, чиито съдби се преплитат във времето. Морийн се потапя в загадките на лабиринта, в красивата поезия на Песен на Песните, в изумителното изкуство на архитектурата и в наследството на Матилда... Докато най-сетне едва не загива при срещата си с Книга на любовта.

ИСТИНАТА СРЕЩУ СВЕТА!