Ще бъдеш ли тук? - Гийом Мюсо

Ще бъдеш ли тук?
Автор: Гийом Мюсо
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-12-13
Нашата цена: 13.65 лв
 

Един-единствен жест понякога е достатъчен, за да промени всичко.
Сан Франциско. Елиът, известен хирург, така и не е намерил утеха за смъртта на Илена – жената, която е обичал до полуда и която е починала преди тридесет години.
Един ден по невероятно стечение на обстоятелствата, той получава възможността да се върне назад и среща... себе си. Среща младия мъж, какъвто е бил тогава. Върнал се е в решителен момент, когато един-единствен жест може да спаси Илена.
И да промени неумолимата съдба, която е предопределила нейната участ завинаги.
Но да донесе много страдания на себе си и на своите най-близки хора.
Какво обаче е позволено да променя? Кои грешки би трябвало да избегне? Коя болка, кои угризения, кои съжаления да заличи?
Наистина ли е възможно да придаде нов смисъл на своето съществуване? Или може би ще направи нови, още по-фатални грешки?

Гийом Мюсо е на 33 години. Първият му роман И след това (Изток-Запад, 2005 г.) пожъна колосален успех не само във Франция, където бе продаден в половин милионен тираж, но бе междувременно преведен на 15 езика и пресъздаден в едноименния филм (януари 2009 г.) с участието на Джон Малкович, звездата от “Изгубени” Еванджелин Лили и др. Последва го вторият му роман Спаси ме!, намерил отново отличен прием сред читателската аудитория. Днес Гийом Мюсо е може би най-високо котираният френски романист.