Червеният капитализъм - Петър К. Стоянов

Червеният капитализъм
Автор: Петър К. Стоянов
Обем: 302 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК ""
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-12-15
Нашата цена: 9.10 лв
 

Ad Rem

Вече почти двадесет години в политическия, икономически, социален и разговорен речник на милиони жители на бившите страни от съветския, т. нар. „ социалистически" лагер бе наложено доста мътното понятие „ преходът ". Определение за случилото се през онези години, които в края на 80-те години на миналия век, последваха катастрофалния провал на социалистическата тоталитарна система.

Понятието „преходът" е особено подчертано и настойчиво се налага в България с определена цел: да се прикрие истинското название и същност, както на предшестващата комунистическа диктатура, така и на нсвата, непозната досега форма на брутално създаден капитализъм —,, червеният капитализъм ".

По този начин, с познатата демагогия, просъветската диктатура в живота на българското общество бе наречена „тоталитарно управление", а последвалата фаза, на непознат досега по хищническия си характер и рушитепна природа червен капитализъм, получи названието „преходът". Словесен евфемизъм, който трябваше да поеме върху себе си всички негативни последици от срутената диктатура.

През целият този „преходен период" комунистическите дейци се прикриваха като преформирали се социалистически активисти на новия демократически ( и по същество капиталистически) ред...