Заразата. Книга 1 от трилогията Напаст - Гийермо дел Торо, Чък Хоган

Заразата. Книга 1 от трилогията Напаст
Автор: Гийермо дел Торо, Чък Хоган
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Artline"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-12-16
Нашата цена: 16.37 лв
 

Създателят на наградения с три награди OSCAR "Лабиринтът на Фавна" и носителят на наградата „Хамет” въплъщават въображението си в този дързък, епичен роман за ужасяващата битка между човека и вампирите, която застрашава съдбата на цялото човечество. Това е първата част на една вълнуваща трилогия, изключително събитие на световния литературен пазар.

Те винаги са били тук. Вампирите.
Гнездят и се хранят.
Скрити в тъмнината. Дебнещи. От хилядолетия.
Но сега правилата на древен договор са престъпени и балансът е нарушен.
Настъпва техният час.
След седмица целият Манхатън ще бъде завладян.
След три месеца САЩ. След шест месеца - целия свят.

Боинг 777 пристига на летище Кенеди и рулира към своята писта, когато изведнъж замира.
Всички сенници на прозорците са спуснати.
Всички светлини са загасени.
Всички канали за комуникация мълчат.
Екипите на земята не могат да дадат отговор какво се случва и затова на помощ е извикан екип от центъра за борба с биологичните зарази. Доктор Еф Гудуедър, ръководител на спешното звено, приема обаждането и се качва първи на борда на самолета. Това, което открива смразява кръвта във вените му.
В една заложна къща в Испански Харлем бившият професор, оцелял след Холокоста, Абрахам Сетракян знае какво се случва и знае, че е настъпил момента и войната започва….
Започва битка от библейски мащаб, след като вампирски вирус заразява Ню Йорк и продължава да се разпространява по улиците. Еф и Сетракян, заедно с техния разнороден екип, трябва да открият начин да спасят града, преди да стане твърде късно.

Другите за книгата

"Първата част от трилогия, изплетена с омагьосваща интрига. Наистина незабравима история, от която не може да се откъснеш, след като прочетеш първата страница"
Клайв Къслър

"Дръжте лекарствата си за сърце наблизо: ЗАРАЗАТА може да ви завладее - достатъчно страховита е, за да убива. Обичам я."
Грегъри Макгуайър

„Дел Торо и Хоган са създали вкусно призрачна страховита история, която буквално ще накара космите по врата ви да настръхнат. ЗАРАЗАТА е мястото, където Брам Стокър среща Стивън Кинг и Майкъл Крайтън. Просто не е възможно да се направи по-добре"
Нелсън Демил

"Кръв и апокалипсис, смесени в една ужасяваща история, която е сякаш изтръгната от горещите заглавия на пресата. Невероятно живописна и страхотен ритъм. ЗАРАЗАТА едновременно те завладява и ужасява. Нямам търпение да видя къде ще ни отведат Дел Торо и Хоган".
Джеймс Ролинс

"На всеки няколко десетилетия вампирският жанр започва да залязва и страхът от Неживите умира в нас. Но точно тогава се появява Ричърд Матисън или Стивън Кинг и... статутът на вампирите се възстановява. Този път сред съживителите са Гийермо дел Торо и Чък Хоган с техния нов ужасяващ роман ЗАРАЗАТА, достоен наследник на АЗ СЪМ ЛЕГЕНДА и СЕЙЛЪМС ЛОТ."
Дан Симънс

За Гийермо дел Торо
Роден и израснал в Гуадалахара, Мексико, Гийермо дел Торо прави режисьорския си дебют през 1993 год. с филма „Кронос”. След това режисира „Мимикрия”, „Гръбнака на Дявола”, „Блейд 2,”Хелбой 1 и 2”, „Лабиринтът на Фавна”, които получават одобрението и на критиката и на публиката и му донасят три награди OSCAR. В момента той режисира двете части на филма по романа “Хобит” на Толкин, продуциран от Питър Джаксън.

За Чък Хоган
Чък Хоган е автор на няколко известни романа, между които „Принцът на крадците” и „The Standoff”, носители на награда “Хамет” за 2005 година. Стивън Кинг го нарича „един от десетте най-добри писатели на годината”.