Изоставените Балкани - Никола Ачков

Изоставените Балкани
Автор: Никола Ачков
Обем: 140 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Fenix Design"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-12-18
Нашата цена: 6.36 лв
 

Никола Ачков е роден през 1929 г. в София, където завършва и средното си и висше образование със специалност хидроинженерство.Работи 35 години като проектант и строител на наши обекти от областта на водното изграждане, но също така участва в изпълнението на редица проекти в чужбина - предимно арабските страни.

ледствие от тези положени от работата пътувания е и първият му публицистичен опит - увлекателния очерк " Либийски хоризонти" - впечатления от непознатата още млада държава и нашата дейност там.

Втората му по- незначителна публикация "Македония в нашата история" е написана,както сам той отбелязва, като дълг към родителите му бежанци от Македония и е вдъхновена от завещаното му родолюбие.

Книгата си "Изоставените Балкани" е написана като опит да даде систематизиран отговор на занимавали през целия му съзнателен живот въпроси, и които вълнуват и всички съвременници. Много от тях са премълчавани или невярно тълкувани: Как са се създали нациите на Балканите и познаваме ли същността на националното ни Възраждане? Защо все още продължават враждите на Полуострова? Лоша съдба ли е това или грешна политика?