От Сан Стефано до Париж 1878 - 1947. Най- важните договори за България - Цочо В. Билярски

От Сан Стефано до Париж 1878 - 1947. Най- важните договори за България
Автор: Цочо В. Билярски
Обем: 326 стр.
Формат в мм.: 165х240
Издател: ИК "Анико"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-01-15
Нашата цена: 13.65 лв
 

Многобройни са фалшификациите и укритите истини за много важни събития от нашето минало, Нашата политическа и дипломатическа история бе осакатена и нагласена да обслужва теснопартийни и чужди интереси. Неизвестни за народа ни, даже и за някои учени, бяха и са редица договори, определили националните ни граници и развитието на българската държава.

Не се знаеха и не се публикуваха договорите, по силата на които България е била окупирана за неопределено време, както и договорите, по силата на които са били изплатени огромни издръжки за окупационните войски. Неизвестни за широката публика са и днес клаузите на договорите, по силата на които на България са отнети Северна Добруджа, Нишко, Пиротско, Вранско и Лесковацко. Българските ученици и студенти и до днес нямат пълен справочник за договорите, по силата на които нашите съседи плячкосаха Северна Добруджа, Източна и Западна Тракия, Егейска и Вардарска Македония и подложиха българите там на систематично унищожение. Многобройните наследници на хилядите нещастни български бежанци от Първата световна война и Балканските войни и до днес не знаят как са загубили земите и имотите на своите деди и даже не знаят дали изобщо имат някакви права за евентуално обезщетение.

Точно тези факти ни накараха да издадем тази книга. С надеждата да се запълнят тези пропуски и да се създаде един абсолютно необходим справочник за ученици, студенти и учени. И за всеки, който иска да знае малко повече за най-важните договори за България. За тези договори, които са разпокъсали българското землище, поробили са милиони българи и са определили нашата история за столетия напред.

За тези договори, узаконили геноцида над българския народ и показващи не братска любов, а неистова антибългарска омраза на някои Велики сили.

Тези договори ще намерите в настоящата книга.