Шанхай - Дейвид Ротeнбърг

Шанхай
Автор: Дейвид Ротeнбърг
Обем: 800 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-01-16
Нашата цена: 13.76 лв
 

Епична сага в традициите на „Търговска къща” и „Тай-пан” на Джеймс Клавел.

Древно пророчество се преплита с новата история на един от най-омагьосващите градове в Азия.

Китай, 207 година преди Христа. С последния си дъх китайският император Цин Шъхуан разкрива пред своите верни приближени изумителна тайна и им поверява свещен завет. Сцените, изкусно гравирани в бивник от слонова кост, показват бъдещето на Китай - славно и ужасяващо. Императорът е избрал трима от своите най-верни хора - любимата си наложница, главния конфуцианец при двора и личния си пазител, които да предадат Завета на своите наследници и да запазят Бивника в тайна. Пътят на опиумния дим ще им покаже мястото, където ще се случи всичко това.
Векове по-късно наследниците на Тримата избрани ще станат свидетели на превземането на Шанхай от чужденците – търговци на опиум и мисионери. Сред тях две фамилии, свързани от стара вражда, ще изиграят основната роля в оформянето на града, който ще се превърне в център на нов Китай – град Шанхай.

Дейвид Ротeнбърг е автор на 5 романа, свързани с Шанхай, по които в момента се снимат телевизионни сериали. Той е режисьор на Бродуей и художествен директор на известната Лаборатория за професионални актьори. Живее в Торонто.

Три години и половина работи над романа "Шанхай".
“Вие искате да направя за Шанхай онова, което Джеймс Клавел направи за Хонконг” – Д. Ротeнбърг

В основата на романа е шансът на Ротeнбърг да попадне на една детска книжка, в която се споменава името на Сайлъс Хордун – евреин от Ирак, който пристига в Шанхай и скандализира града, като се жени за своята китайска любовница и осиновява 40 деца.