Сборник по математика. 6.кл. Контролни работи и тестове - Пенка Рангелова

Сборник по математика. 6.кл. Контролни работи и тестове
Автор: Пенка Рангелова
Обем: 158 стр.
Формат в мм.: 165х230
Издател: ИК "Коала прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-01-25
Нашата цена: 6.01 лв
 

През последните години в редица регионални и национални състезания, както и на приемни изпити се премина към използването на различни видове тестове.

За да останем верни на традициите и да ви помогнем за новите форми на проверка и оценка на знанията по математика, в сборника се предлагат 48 контролни работил 48 теета. Дадените разработки покриват цялостно материала по математика за 6. клас.

След всяка от темите са предложени по две контролни работи с по две, три и повече задачи (някои от тях имат по няколко подусловия).

С първата контролна работа се проверява дали са усвоени основните знания и умения до тази урочна единица. Във втората контролна работа са включени задачи с по-тежка,изчислителна част, която изисква и по-задълбочени познания от материала. Някои от тях са подходящи за подготовка за олимпиада и други състезания по математика.

Всеки от предложените тестове съдържа по 12 задачи. Десет от тях са с един избираем отговор от четири възможности. Последните две задачи са със свободен отговор.3а тях трябва да се запише само полученият краен резултат. Голяма част от последните две задачи са нестандартни. Те изискват съобразителност, логически разсъждения, комбиниране на знания от предишния материал ност на втория от предложените тестове към дадена тема е по-голяма от тази на първия тест.

Подбраните контролни работи и тестове са съобразени с програми- те на МОН, Държавните образователни изисквания по математика за 6 . клас и провежданите математически състезания за тази възраст.

В края на сборника са дадени отговори на контролните работи и тестовете. За някои от задачите има упътване или решения.