И сексът е в главата... - Даниъл Еймън

И сексът е в главата...
Автор: Даниъл Еймън
Обем: 284 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-02-26
Нашата цена: 13.65 лв
 

Всеки иска да знае как да подобри любовния си живот, но малцина от нас разбират съществената роля, която мозъкът играе, за да ни дойде нужното настроение, да изпитаме възбуда от партньора си и да постигнем по-голямо сексуално удовлетворение. Базирана на авангардните изследвания на д-р Даниъл Еймън в областта на практическата невробиология, книгата предлага дванайсет урока, които ще ви помогнат да усъвършенствате любовния си и сексуален живот чрез по-добро разбиране на функциите и работата на мозъка. Изпълнена с практични идеи и информации, книгата:

- Разкрива как разликата между мъжкия и женския мозък се отразява на сексуалните възприятия и влечение.

- Дава научно обяснение защо разделите са толкова болезнени и какво можем да направим, за да облекчим болката от тях.

- Описва сигурни техники как да се справим с разпространени проблеми - депресия, предменструален синдром, синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието, - които могат да се окажат пречка за добрия секс.

- Съветва как да опознаем сетивата си - вкус, осезание, обоняние - и да открием „онова място“.

„И сексът е в главата...“ обяснява всичко, което трябва да знаем за мозъка си по време на любов и страст, и ни показва как да си изградим страстен, здравословен и щастлив сексуален живот.

Д-р Даниъл Дж. Еймън е клиничен невробиолог, психиатър и експерт по мозъчна визуализация, ръководител на световноизвестната клиника „Еймън“. Почетен член е на Американската психиатрична асоциация, автор на бестселъра „Промени мозъка си, промени живота си“.

Д-р Даниъл Дж. Еймън е клиничен невролог, психиатър и писател. Той е изпълнителен и медицински директор на клиники „Еймън“ АД в Нюпорт Бийч и Феърфийлд, Калифорния; Такома, Уошингтън; и Рестън, Вирджиния. Д-р Еймън е почетен член на Американската асоциация по психиатрия и доцент по психиатрия и човешко поведение на Калифорнийския университет, в колежа по медицина „Ървайн“. Д-р Еймън ежегодно изнася лекции пред хиляди специалисти по психично здраве, съдии и непрофесионална аудитория. В клиниките му се съдържа най-голямата в света база данни за мозъчни изображения, свързани с поведението.

Д-р Еймън получава обучение по психиатрия в армейския медицински център „Уолтър Рийд“ във Вашингтон. Отличен е с награди за публикации и изследователска дейност от Американската асоциация по психиатрия, армията на Съединените щати и института по психоанализа в Балтимор. Книгите му са издадени в целия свят. Той е автор на много аудио и видео програми. Книгите му са преведени на четиринадесет езика и включват: „Променете мозъка си, променете живота си“, бестселър на „Ню Йорк Таймс“; „Да излекуваме Разстройство с дефицит на вниманието, да излекуваме хардуера на душата, тревожността и депресията“ (в съавторство с д-р Лайза Рут), „Как да се предпазим от Алцхаймер“ (в съавторство с д-р Уилям Шанкъл) и „Как да превърнем добрия мозък в страхотен“. Последната беше избрана за една от най-добрите книги на 2005 г. от Amazon.com и е носител на престижната награда „Иърфоунс“ за аудио-книга. Заедно с Юнайтед Парамаунт Нетуърк и Лийза Гибънс д-р Еймън помага за създаването на „Истината за пиенето“ – шоу за алкохолно възпитание на тийнейджърите, което е носител на наградата „Еми“ в раздела „най-добро образователно телевизионно шоу“.

Д-р Еймън е участвал в шоу-програмите „Днес“, „Дъ вю“, „Ранното шоу“, „48 часа“ на телевизиите CNN и HBO, както и в много други телевизионни и радио програми. Публикува месечна колонка в списание „Менс хелт мегъзин“, озаглавена „Проверка на главата“.

Клиники „Еймън“ АД

Клиники „Еймън“ са основани през 1989г. от д-р Даниъл Дж. Еймън. Те са специализирани в лечението и новаторската диагностика на широк спектър от поведенчески, образователни и емоционални проблеми при деца, тийнейджъри и възрастни. Клиниките имат международно признание за диагностицирането на мозъчно-поведенчески проблеми, като например Разстройство с дефицит на вниманието, депресия, тревожност, неуспехи в училище, мозъчни травми, обсесивно-компулсивни разстройства, агресивност, когнитивен регрес и мозъчни отравяния вследствие на злоупотреба с наркотици и алкохол. Тук се правят мозъчни СПЕКТ изображения. Клиники „Еймън“ имат най-голямата в света база данни на мозъчни скенери, свързани с поведенчески проблеми.

Клиниките очакват отзиви от лекари, психолози, социални работници, брачни и семейни консултанти, терапевти по алкохолна и наркотична зависимост и от индивидуални клиенти.

Клиники „Еймън“ АД, Нюпорт Бийч

4019 Уестърли Плейс, Ап. 100

Нюпорт Бийч, Калифорния 92660

(949) 266-3700

Клиники „Еймън“ АД, Феърфийлд

350 Чадбърн Роуд

Феърфийлд, Калифорния 94585

(707) 429-7181

Клиники „Еймън“ АД, окръг Колумбия

1875 Кампъс Коммънс Драйв

Рестън, Вирджиния 20191

(703) 860-5600

Клиники „Еймън“ АД, Нортуест

3315 Саут Стийт 23

Такома, Вашингтон 98405

(253) 779-НОРЕ

www.amenclinic.com

AMENCLINIC.com

Amenclinic.com е образователен интерактивен уебсайт за мозъка, насочен към психичното здраве, който може да се ползва от специалисти, лектори, студенти и широка публика. Съдържа обширна информация, която да ви помогне да научите повече за нашите клиники и за мозъка. Сайтът съдържа над триста цветни СПЕКТ изображения, стотици научни откъси, свързани с мозъчната СПЕКТ диагностика от областта на психиатрията, игри за мозъка и още много други неща.

Вижте над триста удивителни цветни триизмерни мозъчни СПЕКТ изображения за:

Агресия

Тревожни разстройства

Разстройства с дефицит на вниманието (включително шестте подвида)

Мозъчна травма

Деменция и когнитивен регрес

Злоупотреба с наркотици

Обсесивно-компулсивно разстройство

ПМС

Инсулт

Припадъци