Разкъсаните богове - Иван Маразов, Любомир Левчев, Никола Дамянов

Разкъсаните богове
Автор: Иван Маразов, Любомир Левчев, Никола Дамянов
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-02
Нашата цена: 17.20 лв
 

Изкуствоведът Иван Маразов работи в областта на тракийската култура, митология и изкуство. Публикувал е двадесетина книги и стотици статии в специализирани издания у нас и в чужбина, участва в множество научни форуми, чете лекции в университети и музеи в България (НБУ, СУ), Русия, САЩ, Европа, Япония, води поредицата „Митология, изкуство, фолклор" (МИФ), в която са излезли вече 14 тома.

Любомир Левчев е автор на 30 поетични книги, 2 романа и на много публицистични текстове. Има над 70 книги в чужбина. Бил е първи заместник-министър на Културата и председател на Съюза на българските писатели. Редактор- собственик на сп. „Орфей". Действителен член на Европейската академия за изкуство, наука и култура - Париж.. Член-основател на Европейска- та академия за поезия - Люксембург.

Никола Дамянов е автор на археологическа- та карта на смолянска област, извършил е разкопки на повече от 100 археологически обекта. Като директор на смолянския музей и Дирекция „Културно-историческо наследство" изгражда цялостна музейна система в смолянска област и я поставя на научна основа. Главен редактор е на сп. „Родопика". В създаденото от него Дружество на археолозите и историците членуват повече от 50 бьлгарски учени от институтите на БАН и университетите в страната.