Какво да кажем и какво да премълчим - Марк Върнън

Какво да кажем и какво да премълчим
Автор: Марк Върнън
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 140х180
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-07
Нашата цена: 16.02 лв
 

... и как да намираме подходящите думи в трудни моменти.

На всеки се е случвало да загуби дар слово, смутен, защото някой го е сварил толкова неподготвен, че не знае какво да отговори."Не знаех какво да кажа!" Може да бъде ваш приятел, колега или непознат. Може да се намирате на работа, в кръчмата или леглото. Може да е въпрос на любов или смърт, на честност или на убеждения. Но най-лошото е, че накрая казвате не каквото трябва. В "Какво да кажем и какво да премълчим" тези ситуации се анализират от философска гледна точка и след като вникнем в същината им, преценяваме за какво става дума.

Защо философска гледна точка? Защото философията винаги се е занимавала с житейските въпроси. Първи Сократ се пита как трябва да се живее. От него започва традиция, за която животът не е проблем, който трябва да бъде решен, а изкуство. На онези, които са малко уморени от изобилната литература за самопомощ и популярна психология, тази книга ще предложи алтернатива, почиваща на хладнокръвен анализ и задълбочени прозрения.

Остроумна и провокативна книга, която не морализаторства. Тя си поставя сериозни цели. Първо, да помогне на читателите да говорят по истински трудни ситуации. Второ, да им позволи да разглеждат личните проблеми в по-широка перспектива - това често облекчава болката. Трето, да постигне по-голяма яснота за бъдещето да си зададем въпроса "Как да живея?". Накратко, тя е ценен помощник в търсенето на правилните и мъдри думи във всяка ситуация.